Apple X11

Apple X11 2.6.5

Werk met honderden X11-programma's op Mac OS X

VOOR

  • Nodig voor veel programma's

TEGEN

  • Heel moeilijk voor beginners

Uitmuntend
8

Apple X11 is een gratis toevoeging waarmee je via het "X Window System (een platform voor grafische weergave)" X11-gebaseerde applicaties opstart in Mac OS X. Krijg jij bij bepaalde programma's foutmeldingen? Dan is de kans groot dat je Apple X11 mist.

Programma's zijn vaak geschreven in een taal die niet direct bedoeld is voor jouw computer. Om deze applicaties (vaak geschreven in een UNIX-omgeving) toch soepel te laten lopen, dienen zij uit softwarebibliotheken te putten. Apple X11 biedt al deze 'literatuur' zodat jouw Mac de software goed weergeeft. Met het X Window Systeem (ofwel het X venster-systeem) zorgt Apple X11 ervoor dat je niet alleen werkt in een tekstuele omgeving maar voegt het ook grafische elementen toe.

Wie van bovenstaande niks begrepen heeft, hoeft zich niet te schamen. Het is een zeer specialistisch programma waar je niet zomaar even inkomt. Gelukkig hoef je ook geen expert te zijn, daar je er zelden of nooit actief mee werkt. Sinds Mac OS X 10.5 staat Apple X11 standaard geïnstalleerd op de Mac, maar heb jij een oudere Mac dan dien je het wel degelijk apart te installeren.

Apple X11 is een noodzakelijk stukje software om veel programma's goed te laten functioneren. Het is de belangrijkste toevoeging van het X Window Systeem voor je Mac.

Meeste downloads Utilities & Tools voor mac

Meer
Apple X11

Download

Apple X11 2.6.5

Beoordelingen about Apple X11